O boală inventată pentru o campanie publicitară

O boală inventată pentru o campanie publicitară

Recent, circulă zvonuri în jurul unei boli necunoscute numită Morgellons, o boală de piele care implică viermi mici şi fenomene halucinatorii.

Se pare că toate site-urile legate de această poveste sunt înregistrate anonim şi are loc o campanie publicitară pentru viitorul film american care are acest subiect. Filmul Scanner Darkly (Keanu Reeves, Winona Ryder) este bazat pe un roman de Philip K. Dick care tratează parazitismul şi schimbarea de identitate.

sursa foto Wikipedia
sursa foto Wikipedia

Dacă această ipoteză se va adeveri exactă, va fi pentru prima oară când o punere în scenă de mare amploare este realizată doar pentru a promova un film. Producătorii au fost sfătuiţi de a face să apară un articol în jurnalele televizate, ştiinţifice şi de renume, însoţit de martori falşi. Dacă se va constata că medicii au jucat deliberat <un rol> în interesul de a promova această boală, vor fi imediat radiaţi din ordinul medicilor. Dar se va putea demonstra reaua lor credinţă?

Simptomele declarate ale bolii Morgellons sunt totuşi diferite de cele din film unde eroii încearcă să captureze viermişori în fiole. Parazitismul “iluzoriu” este un loc comun. (Într-un univers futurist unde agenţii secreţi au facultatea de a-şi schimba faţa şi identitatea, unul din ei va cunoaşte tulburări de personalitate ca urmare a absorbţiei unui drog, substanţa D.)

Este o diversiune? Crearea unui zvon, o intrigă demnă de Dick? Realitatea se amestecă cu ficţiunea, cu scepticismul şi cu conspiraţia. Informaţia cu dezinformaţia. În SUA, medicii sunt mai divizaţi ca niciodată privind boala Morgellons. Există şi o primă victimă, un bolnav pe nume Tarvis Wilson care s-a sinucis în Texas. Apoi, ele au apărut şi în Canada, Marea Britanie, Australia şi Olanda. Pacienţii descriu insecte sau paraziţi care le aleargă pe sub piele! Unii şi-au pierdut părul sau dinţii perfect sănătoşi şi deocamdată nu există niciun raport de vindecare spontană. O analiză preliminară sugerează că fibrele ieşite din răni ar putea fi făcute din celuloză, o moleculă care se găseşte în plante. Substanţele care n-au niciun motiv de a se găsi în corpul uman. Bolnavii au dureri şi s-au înregistrat schimbări ale comportamentului la unii dintre ei!

Se va recunoaşte boala stranie sau nu? Centers for Disease Control and Prevention crede că ea este reală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »