Fantoma din cimitirul Ipswich

Fantoma din cimitirul Ipswich

Într-o după-amiază răcoroasă de martie din anul 1959, s-a făcut o fotografie ciudată în cimitirul din Ipswich (Anglia), despre care adepții tezei parapsihologice susţin că ar fi fotografia incontestabilă a unei fantome reale.
În acea zi, doamna Mabel Chinnery, însoțită de soțul ei, Jim, s-a dus în vizită la mormântul mamei sale, care murise cu un an mai devreme. Pierderea a fost la fel de crudă şi pentru domnul Chinnery, soțul ei, care şi-a iubit mult soacra.
Totodată au adus un aparat de fotografiat pentru că doreau să ia un instantaneu cu mormântul rudei lor scumpe dispărute din această lume.

fantoma cimitir
După ce au zăbovit o vreme pe mormântul decedatei, cei doi au plecat spre maşina lor. Jim Chinnery s-a mutat la volan în timp ce Mabel a luat o ultimă imagine pentru a termina rola de film.
Câteva săptămâni mai târziu, s-au uitat cu surprindere la imaginile publicate şi au intrat brusc în panică.
Pe banchetaa din spate și pe partea stângă era o persoană care nu ar fi trebuit să fie acolo: Jim nu era singur în autovehicul, soacra se afla de asemenea acolo, pe locul care-i plăcuse în mod deosebit, deoarece aşa putea să vorbească mai uşor cu el în timp ce conducea!
Imediat ce un cotidian britanic de mare tiraj a publicat poza în coloanele sale, aceasta a devenit celebră. Desigur, s-a făcut şi o expertiză a fotografiei şi clişeului dar nu s-au constatat niciun fel de retuşuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »