Fantomele de la Gettysburg

Fantomele de la Gettysburg

Bătălia de la Gettysburg (statul american Pennsylvania), una dintre cele mai sângeroase din istorie, din timpul Războiului de Secesiune, a avut loc între 1 şi 3 iulie 1863 şi s-a soldat cu înfrângerea sudiştilor de către trupele Uniunii.
După trei zile de lupte crâncene, aproximativ 46.000 de oameni au fost scoşi din luptă (ucişi, răniţi, făcuţi prizonieri sau dispăruţi). Sudiştii, conduşi de generalul Robert Edward Lee (comandantul armatei Virginiei de Nord), au pierdut 32,4 % din efectiv.

Battle_of_Gettysburg_-_Restoration_by_Adam_Cuerden
Sursă foto: Wikipedia

De multe ori, s-a raportat de către diferiţi vizitatori ai sitului bătăliei că au observat apărând fantome de soldaţi. Unul dintre cei care le-au zărit este Tom Underwood, care se afla în 2001 cu familia sa pe câmpul unde s-a dat celebra bătălie. El a făcut o înregistrare video, considerată una dintre cele mai bune probe, în care distinge clar fantoma unui soldat care traversează pădurea mergând pe picioare.

Dead_soldier_(American_Civil_War_-_Siege_of_Petersburg,_April_1_1865)
Nu este însă singurul care le-a văzut! În vara anului 1993, Richard Knapp a participat la comemora a 130-a sa aniversare, când s-a făcut şi reconstituirea acestei bătălii faimoase din America. Seara, el şi soţia lui s-au plimbat pe un drum numit „calea sângeroasă”. Brusc, doamna Knapp a văzut spectrul unui soldat rănit agonizând pe sol, pe care Richard l-a caracterizat apoi ca fiind „transparent”. Amândoi erau teribil de înspăimântaţi şi au început instinctiv să urle, cuprinşi de panică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »