Duni Royal Resort, cea mai frumoasă staţiune de pe litoralul bulgăresc

Duni Royal Resort, cea mai frumoasă staţiune de pe litoralul bulgăresc

Duni este o staţiune de înaltă clasă, situată la 12 Km nord de Primorsko şi la 6 Km sud de Sozopol, în Golful Duni.

Este cea mai frumoasă staţiune de pe litoralul bulgăresc. Numele ei vine de la dunele de nisip care se întind sinuos pe o lungime de aproape 5 km. La sud, este înconjurată de lacul Alepu, iar la vest de o pădure de pini. Peisajul este cu adevărat magnific. De la plajă pornesc dealuri împădurite.

Plaja de la Duni are o lungime de 4,5 km şi o lăţime maximă de 100 de metri. Este acoperită cu un nisip auriu. Pantele line  intră în apa calmă.

 

Author: Evgeni Dinev, Flickr, sursa Wikipedia.
Author: Evgeni Dinev, Flickr, sursa Wikipedia.

 

 

 Construcţia acestei minunate staţiuni a fost terminată în anul 1986 în cel mai pur stil bulgăresc al secolelor trecute. Oraşul este flancat în partea nordică de munţi, iar drumul până la plajă este presărat de alei înguste în stilul vechiului oraş. La ţărmul mării se găseşte un mic port. Renovat complet în anul 2000, complexul şi-a păstrat tradiţiile şi liniile stilului de viaţă bulgăresc.

 Zilele lipsite de griji, plimbările îndelungate şi relaxante pe faleză şi echipele de animatori fac din Duni locul ideal unde va puteţi reîncărca bateriile şi totodată locul unde puteţi petrece o vacanţă de vis.

Există foarte multe locuri de joacă pentru copii, au loc spectacole şi jocuri interactive cu turiştii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »