Numărul copiilor acuzaţi de vrăjitorie este în creştere

Numărul copiilor acuzaţi de vrăjitorie este în creştere

Mulţi copii sunt acuzaţi de vrăjitorie în Africa, susţine agenţia ONU pentru copii. Orfanii şi persoanele cu handicap sunt cele mai expuse riscului.

enfants-benin
Un nou raport UNICEF avertizează că copiii acuzaţi de a face vrăjitorie sunt adesea bătuţi, arşi sau chiar omorâţi.
Cercetările au arătat că credinţa că un copil poate face vrăjitorie este relativ recentă. Într-adevăr, acum 10 – 20 de ani, harul de a face vrăjitorie era atribuit în principal femeilor în vârstă.
Raportul ONU arată că creşterea numărului de copii vulnerabili, care sunt victime ale unor astfel de abuzuri este legată de urbanizarea tot mai mare de pe continent şi de războaie.
UNICEF a spus ca nu ar putea face multe împotriva acestei credinţe şi că nu va încerca să o elimine. Dar consideră că violenţa împotriva copiilor nu se poate accepta şi că va face tot posibilul pentru a o împiedica.
Cel mai mult acuzaţi de vrăjitorie sunt băieţii cu vârste cuprinse între opt şi paisprezece ani.
În afară de a fi bătuţi şi arşi, există practica de a turna ulei în ochii copiilor sau în urechile lor, de a exorciza “spiritele rele” care i-au invadat conform practicienilor tradiţionali.
Se spune că unii predicatori evanghelici au înrăutăţit situaţia prin organizarea de ceremonii de exorcizare foarte scumpe. Unul dintre ei a fost arestat recent în Nigeria. Omul a cerut 250 de dolari de şedinţă clienţilor săi.
Nu există niciun studiu cuprinzător asupra fenomenului care să permită să se măsoare cât de comune sunt acuzaţiile de vrăjitorie.
Totuşi, conform biroului regional din Africa de Vest şi din Africa Centrală, UNICEF susţine că mai mult de 20 000 de copii au fost acuzaţi de vrăjitorie în capitala congoleză Kinshasa.
Copiii în cauză sunt adesea bătuţi şi alungaţi din casele lor, mai susţine BBC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »