Vampirul pontianak

Vampirul pontianak

Pontianak (sau kuntilanak, langsuir, matianak sau boentianak în indonesiană) este o fiinţă apropiată de vampir, în folclorul din Malaezia și Indonezia.

Pontianak sunt femei care mor în timp ce nasc și care apoi caută să se răzbune terorizând satele. Termenul este o contracție a expresiei în malaeziană și indoneziană “perempuan beranak mati” ceea ce înseamnă “cel care a murit la naștere.”
În folclorul asiatic, un pontianak îşi anunță sosirea prin plânsete de copii. Vampirul ia forma unei femei frumoase care îi terorizează și-i ucide pe cei care se apropie de acesta, în special pe bărbați.

pontianak
Prezența sa este uneori pusă în evidențiat printr-un uşor parfum floral. În folclorul malaezian se consideră că dacă plânsetele copiilor sunt dulci atunci în apropiere se poate afla duhul cel rău! Urletele unui câine ar putea, de asemenea, să anunţe sosirea pontianak-ului.
Pontianak-ul îşi ucide victimele săpând în stomacul lor cu ghearele și devorându-le organele. Spiritul rău supraviețuiește în acest mod terifiant. Uneori, se poate hrăni cu organele sexuale ale bărbatului căruia îi devorează mâinile!
Unii cred că un obiect ascuțit, cum ar fi un cui, i-ar putea ajuta de potențialele atacuri ale unui pontianak, punctul culminant pentru a-l omorî fiind o lovitură adâncă în partea din spate a gâtului vampirului. După asta, el se transformă într-o femeie frumoasă, până ce în cele din urmă îşi va da duhul.
Pontianak este asociat de multe ori cu bananierii și se spune că spiritul lui petrece mult timp în aceşti copaci în timpul zilei, pentru a lenevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »