Misteriosul Lyon

Misteriosul Lyon

În oraşul francez Lyon există o vastă rețea de galerii compusă dintr-o coloană centrală de unde pleacă treizeci de tuneluri secundare care se termină într-un fel de golf subteran.
Deși interzis oficial, aceste galerii sunt uneori vizitate de pasionații de ocultism şi de amatorii de senzaţii tari. În unele tunele chiar au fost găsite oase!

LYon
Sursă foto: Wikipedia

Rețeaua vastă de galerii, care şerpuieşte prin dealul de la Gros Caillou al platoului Croix-Rousse până la piaţa Chazette, este subiectul multor speculații. În ce scop au fost realizate aceste subterane şi cine le-a făcut? A fost oare o rețea militară destinată pentru a se ascunde muniție? Și mai ales, de ce are un punct terminus lângă sediul Lyon City Crunch? Unii susţin că ele ar fi extrem de vechi, chiar de mii de ani…
În Lyon a trăit Alan Kardec, unul dintre fondatorii spiritismului, Maestrul Philippe, Nizier Anthelme Philippe, născut în Savoia în 1849, care practica magnetismul și diverse societăţi enigmatice cum ar fi cele din Biserica neo-apostolică, comunitatea spiritaniană sau societatea de studii psihice.
Maestrul Phillipe s-a făcut repede cunoscut în oraş datorită unor miracole inexplicabile, de vindecări incredibile, unde nici măcar nu avea nevoie de a atinge rana sau de a-l întâlni pe bolnav. Se spune că el realiza ritualuri publice complexe unde participau sute de oameni. Era extrem de pios şi credincios, cu un discurs emoţionant şi glorios. Pentru unii, era o adevărată reîncarnare a lui Iisus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »