Fantomele, un fenomen planetar

Fantomele, un fenomen planetar

Cercetătorul italian de spiritism Ernest Bozzano scria în 1920 despre fantome că „se prezintă într-o manieră atât de realistă încât ai putea să le crezi vii; uneori, ele se arată distinct, dar transparente; în alte cazuri, nu sunt decât umbre cu formă umană. Câteodată, ele apar într-un loc ca nişte vapori, sau chiar trec printr-un zid sau o uşă închisă. Alteori, merg; uneori, alunecă, suspendate în aer”.

brown-lady
Dar ce sunt aceste fantome care îngrozesc pretutindeni oamenii de pe planeta noastră? Fantomele sunt spiritele morţilor care revin pentru a bântui locurile unde au trăit şi unde, în cele mai multe cazuri, au fost ucişi în circumstanţe tragice (de obicei asasinaţi sau s-au sinucis). Apar în general noapte, de aceea li se mai spune şi creaturile nopţii. Fantoma este o apariţie supranaturală a unei persoane moarte. Dar şi animalele au parte de fantomele lor!
Conform unei statistici oficiale, în Paris ar exista între 40.000 şi 135.ooo de apartamente goale care nu sunt locuite de ani de zile din cauza fantomelor care le bântuie şi care sunt lăsate abandonate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »