Un copil are reminescenţe dintr-o viaţă anterioară

Un copil are reminescenţe dintr-o viaţă anterioară

James Leininger este un băiat în vârstă de 8 ani care de la vârsta de 2 ani pare să aibă amintiri dintr-o viaţă anterioară când ar fi fost pilot în Marină în timpul celui de-al doilea război mondial. Copilul cunoaşte numeroase detalii cu privire la avioanele din această perioadă şi despre James Huston, un pilot mort deasupra Pacificului în timpul unei bătălii contra japonezilor (copilul a descoperit pilotul în timpul unei ieşiri cu tatăl său la muzeul aeronautic).

Părinţii lui James declară că fiul lor suferă de asemenea coşmaruri privitoare la o ciocnire aeriană şi la imposibilitatea de a salva pe cineva.

Jim Tucker, este un psihiatru specialist care a studiat de aproape fenomenul copiilor care par să aibă memorii ale vieţilor trecute. El confirmă că acest caz este similar cu al altor copii pe care i-a studiat:

« La Universitatea din Virginia, am studiat peste 2500 de cazuri de copii care par să aibă cunoştinţe în vieţi anterioare. Ele încep către 2 sau 3 ani şi dispar către 6 sau 7 ani, când el descoperă prin el-însuşi viaţa care îl înconjoară şi propriile sale surse de interese. » 

Cazurile ca cel al lui James sunt întotdeauna verificabile şi se raportează la o persoană precisă sau la un moment important din viaţa sa sau din istorie. La 2 ani şi jumătate, James a început să-şi arate cunoştinţele aeronautice care depăşeau, evident, capacităţile unui copil de vârsta sa. Aceste experienţe sunt adesea recente şi situate în aceeaşi ţară. Se remarcă totodată că 70% din decesele de copii sunt din cauze naturale sau survenite în circumstanţe puţin comune!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »