Procesul vrăjitoarelor din episcopia Würzburg

Procesul vrăjitoarelor din episcopia Würzburg

Procesul de Würzburg a avut loc între sfârșitul secolului al 16-lea și începutul secolului al 17-lea. Majoritatea acestor procesee au avut loc sub conducerea Prinţului Episcop Julius Echter von Mespelbrunn între 1573 și 1617 apoi au continuat în timpul domniei nepotului său Philipp von Adolf Ehrenberg între 1626 și 1630. Acestea au fost apoi anulate de către Casa Imperială. Înșelăciune lor a fost în cele din urmă demonstrată de către succesorul său Franz von Hatzfeld. După care au fost interzise de Jean-Philippe de Schönborn.

Se estimează că în episcopia de Würzburg, au fost arse pe rug 900 de persoane, din care 200 în oraș.

Dar vânătoarea teribilă de vrăjitoare cuprindea persoane din toate categoriile sociale: nobili, consilieri și primari au fost arşi alături de oameni obișnuiți. O cincime din condamnați erau preoți și religioşi.

Capela Sf. Maria din Würzb
Capela Sf. Maria din Würzb Sursă foto: Wikipedia

O astfel de persecuție a avut loc, de asemenea, peste tot în sudul Germaniei: Bamberg, Eichstätt, Electoratul din Mainz, Ellwangen etc. Majoritatea execuţiilor publice s-au desfăşurat în piața de lângă capela Sf. Maria. Mormanul de resturi arse a fost redescoperit în anul 1970 în timpul săpăturilor pentru o parcare subterană. Un alt loc de execuţie se găsea la intrarea de sud a zidului orașului german Würzburg.

3 thoughts on “Procesul vrăjitoarelor din episcopia Würzburg

 1. Appreciating the dedication you put into your
  website and in depth information you offer. It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted
  rehashed information. Great read! I’ve saved your site and I’m
  adding your RSS feeds to my Google account.

 2. That is really fascinating, You are an overly professional blogger.
  I’ve joined your feed and look forward to in the hunt
  for more of your great post. Additionally, I’ve shared your website in my social networks

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »