Cazul uimitor al avocatei costaricane Rica Floribeth Mora Diaz

Cazul uimitor al avocatei costaricane Rica Floribeth Mora Diaz

Cazul uimitor al avocatei costaricane Rica Floribeth Mora Diaz este special şi absolut fabulos. Ea s-a vindecat de un anevrism cerebral, diagnosticat de către doctori ca inoperabil. Această vindecare este considerată al doilea miracol ca urmare a intervenţiei Papei Ioan Paul al II-lea, după vindecarea sorei Maria Simon-Pierre, condițiile necesare pentru canonizarea lui fiind îndeplinite. Fericitul Ioan Paul al II-lea a fost canonizat la 27 aprilie 2014, de către Papa Francisc.

La 8 aprilie 2011, Floribeth Mora Diaz a simți o durere severă în partea dreaptă a capului și a început să o ia cu vărsături. De fapt, suferise un accident vascular cerebral sever.
Simptomele au rămas şi avocata a fost internată de urgenţă la spitalul Calderón Guardia, din Carthago unde chirurgii au diagnosticat-o cu un anevrism cerebral.

Rica Floribeth Mora Diaz
Rica Floribeth Mora Diaz Sursă foto: Wikipedia

Pacienta a fost trimisă apoi la terapie intensivă. Medicii şi-au dau seama repede de gravitatea problemei și au anunțat familia pacientei de prezența unei arterioscleroze cerebrale.
În timp ce Floribeth ținea un portret al Papei Ioan Paul al II-lea, aceasta a fost supusă unei arteriografii timp de trei ore, la sfârșitul căreia medicii au concluzionat că anevrismul s-a instalat într-o parte inaccesibilă, mai precis în creier și, prin urmare, era inoperabilă.
Ei au avertizat apoi rudele sale că femeia nu mai avea decât câteva luni de trăit. Pe patul de spital, Floribeth i-a cerut familiei să se roage pentru ea.
În fiecare zi, începând cu sâmbăta sfântă, soțul ei, Edwin Arce Antonio Abarca, cât ceilalți membri ai familiei sale, recitau rozariul și se rugau pentru Fericitului Ioan Paul al II-lea şi pentru mijlocirea lui cu Dumnezeu.
El a declarat că la aflarea diagnosticului teribil pe care l-au dat medicii din spital soţiei lui s-a demoralizat complet, s-a așezat pe o bancă unde a plâns și s-a rugat: “O, Doamne, ajută-mă! Karol Wojtyla, Papa Ioan Paul al II-lea, nu mă lăsa singură, ajută-mă! ”
El a adăugat:” Îmi amintesc ca și cum ar fi acum acel moment, am auzit un glas care-mi zicea: Nu te teme, ia-o, ia-o; vocea a repetat de două ori”.
După revenirea de la spital, Floribeth nu putea trăi decât alimentată deoarece era în mare măsură paralizată.
La 1 mai 2011, la ora 2 dimineaţa, în timp ce privea retransmiterea ceremoniei de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea, s-a rugat pentru vindecarea ei, apoi a adormit. Când s-a trezit, a auzit un glas zicând: “Scoală-te! ” Verificând că nu era nimeni în camera ei, a auzit din nou vocea, identificată ca fiind cea a Papei Ioan Paul al II-lea:” Scoală-te. Nu-ți fie frică. ”
Deodată s-a simţit mult mai bine, în timp ce ochii săi s-au focalizat pe o revistă ilustrată cu imaginea Papei Ioan Paul al II-lea, ale cărui brațele se întindeau spre ea. Floribeth i-a răspuns apoi: “Da, Doamne. ” Și s-a ridicat în mod miraculos.
Nu a putut să facă imediat toate analizele, deoarece erau prea scumpe, dar atunci când a putut în cele din urmă să le facă, medicii s-au bucurat enorm: pacienta lor era vindecată de anevrism. Probele au fost apoi verificate pentru a se asigura că nu era vorba de vreo greşeală sau că se analizaseră rezultatele altei persoane.
În noiembrie 2011, doctorii au dat publicităţii un document oficial prin care au atestat recuperarea Floribethei Mora Diaz “fără explicație științifică”.

Canonization
Sursă foto: Wikipedia

În aprilie 2013, minunea a fost aprobată de o comisie de şapte medici a Congregației pentru Cauzele Sfinților, la propunerea postulatorului cauzei, Monseniorul Slawomir Oder.
În cele din urmă, la 5 iulie 2013, Papa Francisc a recunoscut oficial vindecarea Floribeth Mora ca o vindecare miraculoasă care a avut loc prin mijlocirea lui Ioan Paul al II-lea.
La 27 aprilie 2014, Floribeth Mora Diaz și soțul ei au participat la ceremonia de canonizare a Papei Ioan al XXIII-lea și Ioan Paul al II-lea, în cursul căreia ea a purtat racla conținând un flacon din sângele lui Ioan Paul al II-lea, până la altar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »