Casa Diavolului din Amityville

Casa Diavolului din Amityville

Casa Diavolului din orășelul de coastă Amityville, din Long Island, la est de New York, SUA (care se găseşte pe Ocean Avenue la numărul 112), reprezintă un caz cu presupuse fenomene paranormale care au avut loc între 1974 și 1976. Aici, Ronald Jr., fiul cel mai mare al familiei DeFeo, şi-a ucis cu pușca părinții și frații în timp ce dormeau.
Această parte a cazului cel mai celebru de casă bântuită, este însă posterioară evenimentelor şi a inspirat o serie de cărți și filme de groază americane. Primul dintre acestea, cartea Amityville Horror scrisă de Jay Anson, a fost imediat criticată datorită motivațiilor scenaristului şi scriitorului american, cât şi stilului pe care l-a folosit, de a căuta senzaționalul cu orice preţ.
După ani şi ani de mari controverse, s-a demonstrat că evenimentele care au avut loc după moartea membrilor familiei Defeo au fost în mare măsură exagerate în scopul de a fi promovate excesiv în mass-media şi de a genera profituri.
Acum este acceptat faptul că în cazul de la Amityville, în plus față de crimele comise faţă de cei șase membrii ai familiei DeFeo, a existat o manipulare mass-media ai cărei principali actori au fost Jay Anson și familia Lutz.
Casa are două etaje şi este situată în cartierele bogate ale Amityville. A fost construită în 1928 într-un stil colonial olandez. După evenimentele tragice care au avut loc aici, probabil după lansarea filmului, cele două ferestre de la etajul superior au fost adesea percepute ca ochii Diavolului. După crimele care au îngrozit comunitatea din orăşelul liniştit Amityville, casa a fost vopsită în alb de către agenția imobiliară în speranţa că în acest mod, se va vinde. Dar trecutul său macabru abia atrăgea potenţiali cumpărători.
Au apărut multe mituri, adesea fanteziste pentru a justifica “evenimentele” descrise de familia Lutz și de scriitorul Jay Anson. Printre aceste povești fabuloase, a căror improbabilitate a fost demonstrată, putem cita povestea unui anume John Ketchum care a fost acuzat în Salem la sfârșitul anului 1600 pentru vrăjitorie. El ar fi trăit în același loc pe care a fost construită mai târziu casa Diavolului.

Amityville_house
Sursă foto: Wikipedia

Alte zvonuri privind casa Diavolului din Amityville au prezentat-o ca fiind amplasată chiar pe situl unui vechi cimitir indian. Aceste povești sunt totuşi pline de fantastic, în stilul mitologiei americane și nu au nicio bază istorică!

Masacrul din casa Diavolului
Povestea a început în 1965, când familia DeFeo a cumpărat casa și s-a instalat în ea. Tatăl, Ronald DeFeo Sr., era director executiv al Brigante-Karl Buick Concession în Brooklyn. Era căsătorit cu Louise Brigante și aveau cinci copii: Ronald Jr., 23ani, Dawn, 18, Allison, 13ani, Mark, 12 și John de 9 ani (vârstele la momentul faptelor, se pare).
La ora 3, în dimineaţa zilei de 13 noiembrie 1974, Ronald DeFeo Jr., înarmat cu o puşcă de calibrul 357 magnum (se vorbeşte de asemenea de un Marlin 35) și-a asasinat cu sânge rece tatăl, mama, pe cei doi frați și pe cele două surori în timp ce aceştia dormeau în paturile lor. Misterul care rămâne este faptul că niciun vecin nu a auzit focurile de armă și că, potrivit autopsiei, trupurile celor ucişi nu au fost mutate.
În aceeaşi zi, la orele 18 şi 35 de minute, poliția a primit un telefon de la un anume Joey Yeswit care a alarmat-o. Într-un bar, auzise de la un tânăr îngrozit faptul că familia lui a fost ucisă. A mers la fața locului cu acesta și împreună cu mai multe alte persoane și au descoperit masacrul. Zece minute mai târziu, poliția a sosit la fața locului și a constat uciderea întreagii familii DeFeo.

Ronald DeFeo Jr. a spus că şi-a petrecut noaptea cu părinții săi, dar pentru că nu putea adormi, a plecat de acasă în jurul orei 4 dimineaţa pentru a merge la locul de muncă. A pretins că şi-a petrecut ziua la lucru, de unde a încercat de mai multe ori să-şi contacteze telefonic părinții și în cele din urmă s-a decis să se ducă acasă la sfârșitul zilei, unde a descoperit masacrul.
Pe măsură ce aveau loc interogatorile, poliția a început să aibă tot mai multe îndoieli din cauza contradicțiilor fiului cel mare al familiei măcelărite de la Amityville. În fine, inspectorii l-au considerat ca principalul suspect. În cele din urmă, după câteva ore de interogatoriu, Ronald DeFeo Jr. şi-a recunoscut crima.

Ronald DeFeo Jr.
Ronald DeFeo Jr. Sursă foto: Wikipedia

Ședința preliminară a procesului a avut loc la 22 septembrie 1975, unde s-a pledat pentru nebunia lui Ronald DeFeo Jr. Acesta din urmă a susținut că diavolul sau unele voci stranii i-ar fi spus: “Ucide-i!”. La final, Ronald DeFeo Jr. i-au fost aduse șase capete de acuzare şi a primit douăzeci și cinci ani într-o închisoare specială din Danemorra. Când el se afla în spatele gratiilor, casa familiei a fost pusă în vânzare la un preţ de 80.000 de dolari.

Casa Diavolului
În ciuda trecutului întunecat al casei din Amityville, o nouă familie, Lutz, se va muta aici în 18 decembrie 1975. George Lutz, 28, proprietarul unui cabinet de inspectori de urbanism, a vizitat proprietatea împreună cu soția sa Kathleen. Tocami se căsătoriseră și aveau trei copii dintr-o căsătorie anterioară. Credeau cu adevărat că au găsit casa visurilor și au cumpărăt-o!
După ce s-au instalat, au pretins că au fost martorii unor fenomene paranormale şi s-au confesat jurnalistului și scriitorului Jay Anson, care a scris imediat o poveste fictivă prezentată ca un documentar: Amityville Horror – O poveste adevărată (“Amityville Horror – A True Story”).
Înspăimântat de ceea ce credea că se petrece în noua lui casă, Lutz l-a chemat pe părintele Ralph J. Pecoraro, ca să vină și să binecuvânteze casa. Binecuvântarea acestuia a început cu camera în care au murit cei doi băieți. Preotul a spus că o voce puternică, venind din senin, pur și simplu i-a fi strigat: “Du-te! “Și amintit apoi că a fost invadat de muşte venite de nicăieri, care l-ar fi atacat.
Familia Lutz s-a asociat cu scriitorul Jay Anson în scopul de a dezvălui coșmarul lor într-o carte care a devenit imediat un bestseller. O “poveste adevărată”! Dar până şi parapsihologii au accentuat incoerența și distorsiunile prezente în această lucrare de mare succes.
De atunci, casa Diavolului din Amityville a trecut prin mai multe mâini și niciunul dintre proprietarii care au cumpărat-o după Lutz nu a raportat vreun caz anormal sau manifestarea unui fenomen paranormal. Un mare număr de contradicții și de denaturări cu privire la familia Lutz au darul de a discredita povestea lor. Orașul Amityville nu face nicio publicitate casei Diavolului.
În mai 2010, ea a fost pusă în vânzare la preţul de 1.150.000 de euro! A fost vândut în august. Noii proprietari au dat voie oamenilor să o viziteze însă mai puţin subsolul şi etajele, nu se ştie de ce….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »