Scură istorie a vânătorii unor vrăjitoare reale în Evul Mediu

Scură istorie a vânătorii unor vrăjitoare reale în Evul Mediu

Vrăjitoarele din Evul Mediu au fost vânate şi persecutate pretutindeni, ucise fără milă. Nobile sau simple femei din societate, ele erau supuse oprobiului public de către nobilime şi în special de Biserică.
Iată câte cazuri mai interesante:
Nyzette Axy, din Chevron, Franţa, a fost o vrăjitoare reală condamnată la spânzurătoare la 17 august 1604.
Agnes Bernauer din Bavaria, Germania, a trăit în secolul al XV-lea. Ducele Albert Wittelsbach, moştenitorul tronului, s-a îndrăgostit nebuneşte de această minunată femeie, se zice. S-au căsătorit în secret, deși tatăl lui se opunea cu vehemenţă acestei căsătorii … Dar Albert, îndrăgostit până peste cap de Agnes s-a ridicat cu armele împotriva lui, însă Agnes a fost răpită.
Condamnată la moarte pentru vrăjitorie, tânăra soţie a lui Albert a fost aruncată în râul Loch, cu o piatră în jurul gâtului. Prinţul german s-a grăbit să o salveze dar curentul rapid al apei i-a dus în vârtejuri.
Boyraionne, o “vrăjitoare” din secolul al XVI-lea, a fost acuzată de răspândirea unei epidemii de posesiuni. A fost condamnată şi torturată în închisoare.

goldi
Michée Chauderon se numără printre ultimele “vrăjitoare” arse de vii la Geneva la 6 aprilie 1652.
Maria Chorropique, o “vrăjitoare” din Ţara Bascilor a fost acuzată că împreună cu soțul ei ar fi condus diavolul în Sabat, faptă pentru care a fost arsă pe rug în 1576 ( dar şi pentru răpirea și uciderea de copii).
O anume Colas, vrăjitoare din localitatea Villettes (Lierneux, Belgia), a fost condamnată la spânzurătoare la 12 mai 1617.
Catherine Deshayes, o văduvă poreclită Vecina (1640-1680), practica magia neagră. Ea a fost implicată în cazuri de otrăviri şi condamnată la moarte. La 22 februarie 1680, în Place de Greve, a fost arsă pe rug. Anne Dieudonné, din Les Forges, a fost condamnată la tortură în 1607.
Barbă de Aur, o altă “vrăjitoare”, a fost arsă de vie în 1577 pentru uciderea copilului ei.

anna-goldi
Rollande Vernois, este o”vrăjitoare” condamnată la ardere pe rug în 1600 pentru că i-ar ar fi plăcut diavolul sub forma unei pisici negre!
Anna Goldi este ultima “vrăjitoare” care a fost condamnată în Europa (în anul 1782, în Elveția).
În epoca modernă, în 1834, Catherine Jadot, o “vrăjitoare”, a fost acuzată că ar fi fermecat un copil care s-a plâns de dureri de stomac!
Guillemette Jobart, o altă “vrăjitoare”, a declarat că l-a văzut pe diavol, sub forma unei pisici!
Marie La Ralde, este o “vrăjitoare” acuzată de faptul că a participat încă de la o vârstă foarte fragedă la Sabat dar a scăpat de a fi arsă pe rug din cauza frumuseţii ei deosebite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »