Mumia fetiţei siciliene care deschide ochii

Mumia fetiţei siciliene care deschide ochii

În Palermo, capitala Siciliei, în secolul al XVI-lea trăia o comunitate de călugări capucini. Acestea se confrunta cu o problemă majoră: cimitirul lor ajungea la sfârșitul anului la capătul capacităților sale și nu putea să mai conțină nici măcar un singur corp suplimentar. Atunci, călugării capucini s-au decis să construiască o criptă sub mănăstire.
Primul corp al unui decedat care a fost plasat acolo a fost cel al unui călugăr capucin, pe nume Silvestro din Gubbio, în 1599, îmbălsămat de fraţii lui. Pentru a fi conservate, organele erau mai întâi uscate și apoi se spălau în oțet.
Aerul foarte uscat din interiorul criptei din Catacomba capucinilor din Palermo a ajutat la păstrarea excelentă a cadavrelor. Catacombele au fost inițial rezervate pentru călugări. Cu toate acestea, de-a lungul secolelor următoare, mulţi aristocrați au cerut să-şi găsească odihna veşnică în cripta mănăstirii.

Rosalia Lombardo
Rosalia Lombardo Sursă foto: Wikipedia

Prin urmare, persoanele din afara mănăstirii au început să fie înmormântate alături de călugări. Printre ele se numără şi Rosalia Lombardo. Fetiţa a murit la vârsta de 2 ani, la 6 decembrie 1920, din cauza unei pneumonii.
Tatăl său, Mario Lombardo, devastat de moartea sa, a apelat la serviciile profesorului sicilian Alfredo Salafia, un chimist celebru și îmbălsămător, în speranța că acesta putea să păstreze intact aspectul angelic al fiicei lui pentru posterioritate. Odată îmbălsămat, copilul a foste plasat în criptă.
Abia în timpul săpăturilor efectuate în acest secol, a fost descoperit corpul perfect conservat al Rosaliei Lombardo, situat într-un sicriu de sticlă.
Raze X, folosite de oamenii de ştiinţă pentru a examina mica mumie au arătat că organele, de asemenea, erau în stare excelentă, graţie tehnicilor de îmbălsămare folosite de maestrul Salafia!
Acesta injectase cadavrul cu un lichid din formol pentru a ucide bacteriile, alcoolul a uscat organismul, glicerină pentru a ajuta la uscare excesivă, acid salicilic pentru a ucide ciupercile şi săruri de zinc pentru a da rigiditate corpului fetiţei.
Spre deosebire de alte cadavre mumificate provenind din aceeaşi perioadă, cel al Rosaliei Lombardo nu a suferit însă nicio deterioare, ceea ce este pur şi simplu uimitor.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »